Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już kiedyś na blogu pojawiła się zupa z dyni. Teraz zmodyfikowałam proporcje i zmierzyłam dokładnie ile czego dodaję, żeby było jak najmniej składników „na oko”. Od klasycznej zupy dyniowej różni się dodatkiem serka topionego. Dzięki niemu ma delikatną kremową konsystencję i delikatny smak.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2310
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1334
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2310
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1334
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Dodać czosnek pokrojony w plasterki i udusić z cebulą do miękkości. Dodać dynię pokrojoną w kostkę i dusić z cebulą i czosnkiem pod przykryciem na małym ogniu aż zmięknie. Zalać bulionem warzywnym lub drobiowym. Gotować przez 15 minut na małym ogniu. Zmiksować blenderem wszystkie składniki na jednolitą masę. Dodać serek topiony pokrojony na kawałki. Gotować mieszając od czasu do czasu, aż do momentu gdy serek się rozpuści. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Podawać z grzankami i pestkami dyni.