Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta zupa z wspaniałego warzywa jakim jest dynia, nadaje się na obiad ale i śniadanie http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 95
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 95
Składniki
Dynię obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy miąższ w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą około pół centymetra ponad poziom dyni i gotujemy około 15-20 minut aż dynia zmięknie.
Gdy dynia będzie już miękka odlewamy nadmiar wody i miksujemy ją (lub przecieramy przez durszlak). Do zmiksowanej dyni dolewamy 3-4 szklanki mleka (zupa nie powinna być za rzadka), mieszamy, solimy do smaku i zagotowujemy.
Taką zupę możemy podawać z groszkiem ptysiowym, kluskami lanymi lub ziemniaczanymi(moja ulubiona wersja).