Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta zupa z wspaniałego warzywa jakim jest dynia, nadaje się na obiad ale i śniadanie http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 857
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8282
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13122
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 451
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2276
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 857
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8282
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13122
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 451
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2276
Składniki
Dynię obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy miąższ w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą około pół centymetra ponad poziom dyni i gotujemy około 15-20 minut aż dynia zmięknie.
Gdy dynia będzie już miękka odlewamy nadmiar wody i miksujemy ją (lub przecieramy przez durszlak). Do zmiksowanej dyni dolewamy 3-4 szklanki mleka (zupa nie powinna być za rzadka), mieszamy, solimy do smaku i zagotowujemy.
Taką zupę możemy podawać z groszkiem ptysiowym, kluskami lanymi lub ziemniaczanymi(moja ulubiona wersja).