Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dyniowa z dodatkiem curry na rosołku.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Posiekaną cebulę i czosnek pokrojony w plasterki zeszklić na oleju. Lekko posolić.
Pokrojone w kostkę dynie i ziemniaki dodać do cebuli. Dusić ok.10 min co chwilę mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Dodać curry i kurkumę.
Zalać bulionem. Gotować ok.15min.
Zmiksować blenderem. Dodać śmietanę i wymieszać. Doprawić wg uznania.