Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa dyniowa z grzankami"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22276
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 157
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22276
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 157
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 481
Składniki
Dynię wydrąż, usuń pestki i części miękkie. Miąższ pokrój w kostkę i połącz z wywarem. Całość gotuj, aż dynia będzie miękka i zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, boczek w paski, a czosnek przeciśnij przez praskę. wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż.
Następnie połącz ze zmiksowaną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut. Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy i wlej śmietanę. Wymieszaj. Podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo