Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowo-pomidorowa zupa, słodkawa od dyni, kwaśna od pomidorów, pikantna od tajskich przypraw.....
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulęi przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć do zeszklenia.
Do garnka włożyć pastę curry, trawę cytrynową i liście limonki kafir, zalać bulionem, dodać kawałki pieczonej dyni i pomidory. Gotować na średnim ogniu przez około 15-20 minut.
Ugotowaną zupę zblendować (usuwając wcześniej liście limonki i trawę cytrynową), dodać mleko kokosowe. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. Podawać z kolendrą.