Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowo-pomidorowa zupa, słodkawa od dyni, kwaśna od pomidorów, pikantna od tajskich przypraw.....
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12290
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1557
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12290
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1557
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulęi przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć do zeszklenia.
Do garnka włożyć pastę curry, trawę cytrynową i liście limonki kafir, zalać bulionem, dodać kawałki pieczonej dyni i pomidory. Gotować na średnim ogniu przez około 15-20 minut.
Ugotowaną zupę zblendować (usuwając wcześniej liście limonki i trawę cytrynową), dodać mleko kokosowe. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. Podawać z kolendrą.