Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowo-pomidorowa zupa, słodkawa od dyni, kwaśna od pomidorów, pikantna od tajskich przypraw.....
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10090
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9132
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6496
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10090
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9132
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6496
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulęi przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć do zeszklenia.
Do garnka włożyć pastę curry, trawę cytrynową i liście limonki kafir, zalać bulionem, dodać kawałki pieczonej dyni i pomidory. Gotować na średnim ogniu przez około 15-20 minut.
Ugotowaną zupę zblendować (usuwając wcześniej liście limonki i trawę cytrynową), dodać mleko kokosowe. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. Podawać z kolendrą.