Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną fasolówkę :)
Dzień 1: 500 g fasoli jaś namoczyłam na noc w wodzie.
Dzień 2: Jednocześnie nastawiamy fasolę i zupę.
Z fasoli odlałam wodę, w której się moczyła. Zalałam świeżą wodą i gotowałam godzinę. Po tym czasie osoliłam wodę i gotowałam jeszcze 30 minut.
Do zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka. Kiedy woda się zagotowała, zdjęłam szumowiny i wrzuciłam warzywa: 2 starte marchewki, 1 dużą startą pietruszkę, pół startego selera, 1 posiekaną cebulę, natkę pietruszki i odrobinę suszonego lubczyku. Osoliłam i gotowałam na małym ogniu około godzinę i 20 minut. Po tym czasie dodałam do zupy 3 ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Kiedy ziemniaki były miękkie, dodałam do zupy ugotowaną fasolę - dodajcie jej tyle, ile będzie Wam pasowało. Na około 50 g smalcu zrumieniłam 3 posiekane cebule i dodałam do zupy. Na koniec z udka kurczaka oddzieliłam mięso od kości i dodałam do zupy.
Z fasoli, która nam zostaje zawsze robię fasolkę po bretońsku.
Pożywna i sycąca zupa. Przepis pochodzi z 408. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Odsłon: 5062
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 457
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 1053
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 229
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 208
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 457
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 1053
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 229
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 208
Składniki
Dzień 1: 500 g fasoli jaś namoczyłam na noc w wodzie.
Dzień 2: Jednocześnie nastawiamy fasolę i zupę. Z fasoli odlałam wodę, w której się moczyła. Zalałam świeżą wodą i gotowałam godzinę. Po tym czasie osoliłam wodę i gotowałam jeszcze 30 minut. Do zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka. Kiedy woda się zagotowała, zdjęłam szumowiny i wrzuciłam warzywa: 2 starte marchewki, 1 dużą startą pietruszkę, pół startego selera, 1 posiekaną cebulę, natkę pietruszki i odrobinę suszonego lubczyku. Osoliłam i gotowałam na małym ogniu około godzinę i 20 minut. Po tym czasie dodałam do zupy 3 ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Kiedy ziemniaki były miękkie, dodałam do zupy ugotowaną fasolę - dodajcie jej tyle, ile będzie Wam pasowało. Na około 50 g smalcu zrumieniłam 3 posiekane cebule i dodałam do zupy. Na koniec z udka kurczaka oddzieliłam mięso od kości i dodałam do zupy.
Z fasoli, która nam zostaje zawsze robię fasolkę po bretońsku.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 47
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzon...
Odsłon: 119