Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prawie jak jednogarnkowe danie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
*Ziemniaki pokroić w 1 cm kostkę. *Do garnka dodać ziemniaki i zalać 1 litrem wody. Gotować przez 5 minut. Dodać fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory ,także z puszki. Doprawić majerankiem solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie. W razie potrzeby dolać wodę. *Cebulę drobno pokroić. Zeszklić na maśle, dodać 2 łyżki mąki pszennej i zrobić zasmażkę. Do zasmażki wlać parę łyżek gorącej zupy. Wszystko wymieszać i dodać do zupy.
Przepis pochodzi ze strony :Passionfruit pełnia smaku http://passionfruit.blox.pl/2009/10/Zupa-fasolowa-z-pomidorami-po-zydowsku.html