Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa z pomidorami po żydowsku

Zupa fasolowa z pomidorami po żydowsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 860

Dodano:

Odsłon: 2486

Bardzo smaczna i prawie jak jednogarnkowe danie

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka pomidorów
  • 250 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • masło
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa fasolowa z pomidorami po żydowsku

Przygotowanie

  1. *Ziemniaki pokroić w 1 cm kostkę.
    *Do garnka dodać ziemniaki i zalać 1 litrem wody. Gotować przez 5 minut. Dodać fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory ,także z puszki.
    Doprawić majerankiem solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie. W razie potrzeby dolać wodę.
    *Cebulę drobno pokroić. Zeszklić na maśle, dodać 2 łyżki mąki pszennej i zrobić zasmażkę. Do zasmażki wlać parę łyżek gorącej zupy. Wszystko wymieszać i dodać do zupy.

  2. Przepis pochodzi ze strony :Passionfruit pełnia smaku
    http://passionfruit.blox.pl/2009/10/Zupa-fasolowa-z-pomidorami-po-zydowsku.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń