Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26916
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8971
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26916
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8971
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Składniki
Czosnek drobno posiekałem. Cebulę pokroiłem w cienkie piórka. Papryki po oczyszczeniu pociąłem w paski. Ziemniaki i marchewkę pokroiłem w kostkę, kiełbasę w plasterki. W garnku z grubym dnem rozgrzałem 3 łyżki oleju. Wrzuciłem czosnek, smażyłem, aż lekko się zrumienił. Dodałem cebulę, podsmażyłem. Dodałem ziemniaki i marchewkę, mieszałem podsmażając ok. 3 min. Następnie dodałem paprykę i plasterki kiełbasy, oprószyłem przyprawami. Dusiłem ok. 3 minuty. Całość zalałem gorącym bulionem warzywnym. Gotowałem pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Doprawiłem solą, pieprzem, papryką wędzoną i majerankiem. Pod koniec gotowania dodałem osaczoną z zalewy i lekko przepłukaną fasolę. Zupę podgrzałem, nie gotując jej.