Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254634
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1886
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8444
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 804
Polecam.
Odsłon: 1553
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254634
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1886
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8444
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 804
Polecam.
Odsłon: 1553
Składniki
Czosnek drobno posiekałem. Cebulę pokroiłem w cienkie piórka. Papryki po oczyszczeniu pociąłem w paski. Ziemniaki i marchewkę pokroiłem w kostkę, kiełbasę w plasterki. W garnku z grubym dnem rozgrzałem 3 łyżki oleju. Wrzuciłem czosnek, smażyłem, aż lekko się zrumienił. Dodałem cebulę, podsmażyłem. Dodałem ziemniaki i marchewkę, mieszałem podsmażając ok. 3 min. Następnie dodałem paprykę i plasterki kiełbasy, oprószyłem przyprawami. Dusiłem ok. 3 minuty. Całość zalałem gorącym bulionem warzywnym. Gotowałem pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Doprawiłem solą, pieprzem, papryką wędzoną i majerankiem. Pod koniec gotowania dodałem osaczoną z zalewy i lekko przepłukaną fasolę. Zupę podgrzałem, nie gotując jej.