Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gołąbkowa to świetny pomysł zarówno dla osób uwielbiających gołąbki, jak i dla osób dbających o linię :-) Nie posiada ona mnóstwa kalorii (jeśli dodamy chude mięso), a jest smaczna i pożywna! Najlepiej smakuje następnego dnia po przyrządzeniu ;-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 264
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 264
Składniki
Marchew, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy starte warzywa i chwilę smażymy. Po kilku minutach dodajemy mięso i smażymy aż straci różowy kolor.
Całość przekładamy do dużego garnka, dolewamy wodę, przyprawiamy, dodajemy pomidory, passatę i poszatkowaną kapustę.Gotujmy pod przykryciem przez 30 minut. Dodajemy surowy ryż i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie ewentualnie jeszcze doprawiamy. Podajemy gorącą!