Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode kapusty i pomidory i warzywa, o tej porze ta przepyszna zupa jest najlepsza!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13219
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2566
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3712
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13219
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2566
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3712
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4703
Składniki
Do garnka dałam 0,7 l wody i zaczęłam gotować. Dodałam pokrojone w drobną kostkę warzywa: marchew pietruszkę, cebulę, seler.Kapustę poszatkowałam w kostkę o boku 1 cm. Jeszcze ziele i liść laurowy. Rozdrobniłam mięso mielone i tez dodałam. Po pół godzinie mięso i kapusta powinny być dobre. Jeśli gotujemy zupę która będzie podawana od razu na samym początku można dodać od razu ryż. Pod koniec gotowania dodałam obrane i pokrojone w drobną kosteczkę przesmażone pomidory- z powodzeniem można zastąpić koncentratem. Doprawiłam solą i pieprzem. Posypałam zupę natką a dodatkowo na talerzu szczypiorkiem. Zupę gotowałam wcześniej więc ryż ugotowałam osobno.
Smacznego :)