Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 676 Ocena: 13697

Dodano:

Odsłon: 693

Młode kapusty i pomidory i warzywa, o tej porze ta przepyszna zupa jest najlepsza!
Reklama
Reklama
Zupa gołąbkowa

Przygotowanie

  1. Do garnka dałam 0,7 l wody i zaczęłam gotować. Dodałam pokrojone w drobną kostkę warzywa: marchew pietruszkę, cebulę, seler.Kapustę poszatkowałam w kostkę o boku 1 cm.
    Jeszcze ziele i liść laurowy. Rozdrobniłam mięso mielone i tez dodałam.
    Po pół godzinie mięso i kapusta powinny być dobre. Jeśli gotujemy zupę która będzie podawana od razu na samym początku można dodać od razu ryż.
    Pod koniec gotowania dodałam obrane i pokrojone w drobną kosteczkę przesmażone pomidory- z powodzeniem można zastąpić koncentratem. Doprawiłam solą i pieprzem.
    Posypałam zupę natką a dodatkowo na talerzu szczypiorkiem.

    Zupę gotowałam wcześniej więc ryż ugotowałam osobno.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 29 sierpnia Moja rodzina uwielbia zupe golabkowa. jest pyszna i nie taka czasochlonna jak golabki. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 12 sierpnia Już nie raz słyszałam o tej zupie, ale jakoś nigdy się nie złożyło żeby ją zrobić. W końcu chyba muszę, bo wygląda super a ja bardzo lubię gołąbki :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babeczka35 09 sierpnia Nigdy nie jadłam takiej zupy, chyba pora spróbować :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń