Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zmotywuje do działania bardziej niż warunki atmosferyczne, którym jesteśmy poddawani przez "matkę naturę"! Wokół nas solidna zima, wiec potrzebujemy zdecydowanie bardziej rozgrzewającego, sycących posiłków. Proponuję zatem kolejny wariant "czerwonej", czyli rozgrzewającej zupy, na bazie wołowiny, może to być łopatka, kapusty (tym razem włoskiej) i kilku innych składników... Po szczegóły przyrządzenia zupy gołąbkowej, bo to o niej mowa właśnie, zapraszam już do szczegółowego opisu. Powiem teraz tylko tyle: sprawdziła się jako „rozgrzewacz”, podczas mroźnych dni!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2964
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 272
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 65
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1857
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12689
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2964
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 272
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 65
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1857
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12689
Składniki
Mięso mielimy na drobnych oczkach (wszystkie czynności ręcznie wykonywaliśmy). Cebulę siekamy. Razem z mięsem i ryżem podsmażamy na oleju. Do mięsa wlewamy wrzątek, zagotowujemy. Wrzucamy posiekaną kapustę oraz koperek. Po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy do miękkości , do smaku doprawiając solą i pieprzem.