Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zmotywuje do działania bardziej niż warunki atmosferyczne, którym jesteśmy poddawani przez "matkę naturę"! Wokół nas solidna zima, wiec potrzebujemy zdecydowanie bardziej rozgrzewającego, sycących posiłków. Proponuję zatem kolejny wariant "czerwonej", czyli rozgrzewającej zupy, na bazie wołowiny, może to być łopatka, kapusty (tym razem włoskiej) i kilku innych składników... Po szczegóły przyrządzenia zupy gołąbkowej, bo to o niej mowa właśnie, zapraszam już do szczegółowego opisu. Powiem teraz tylko tyle: sprawdziła się jako „rozgrzewacz”, podczas mroźnych dni!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 124
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101329
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5852
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 124
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101329
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5852
Składniki
Mięso mielimy na drobnych oczkach (wszystkie czynności ręcznie wykonywaliśmy). Cebulę siekamy. Razem z mięsem i ryżem podsmażamy na oleju. Do mięsa wlewamy wrzątek, zagotowujemy. Wrzucamy posiekaną kapustę oraz koperek. Po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy do miękkości , do smaku doprawiając solą i pieprzem.