Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie macie pomysłu na pyszną zupkę zapraszam do zapoznania się z moim przepisem. Mam dla was kolejny pyszny przepis na zupę którą dziś przygotowałam a pomysł przyszedł nagle z racji tego że miałam niewiele mięsa mielonego.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22679
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15042
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4793
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45043
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 684
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 810
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22679
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15042
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4793
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45043
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 684
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 810
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody, wkroić dowolnie marchew, korzeń pietruszki, wsypać przyprawę uniwersalną, można wkroić por, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, wsypać suszoną włoszczyznę, dodać ziela angielskie oraz liść laurowy. Całość zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości ziemniaków. W trakcie gotowania się wywaru warzywnego z ziemniakami przygotować mięso, na patelnie wlać olej dodać cebulę pokrojona w drobną kostkę podsmażyć ją na rumiano dodać mięso mielone i podsmażyć do czasu aż nie będzie surowe.
Jak już ziemniaki w wywarze warzywnym są dość miękkie a mięso podsmażone. Przełożyć je do gotującego się na wolnym ogniu wywaru i gotować przez chwilę do miękkości dodanego mięsa podsmażonego. W trakcie gotowania się na wolnym ogniu zupy dodać pół łyżki majeranku i nadal gotować a w międzyczasie poszatkować kapustę.
Gdy dodane mięso jest już w zupie miękkie dodać poszatkowaną kapustę i gotować na bardzo wolnym ogniu do jej miękkości. W czasie gotowania się zupy z kapustą przygotować sos pomidorowy a mianowicie do salaterki przełożyć koncentrat pomidorowy, wsypać cukier, dodać śmietanę i gorący wywar z zupy, wymieszać dokładnie łyżką aby wszystko się połączyło ze sobą i aby nie było grudek ze śmietany.
Gdy kapusta w zupie jest już miękka ( a długo jej nie trzeba gotować gdy jest młoda ) wlać przygotowany sos pomidorowy zamieszać i lekko zagotować. Na koniec gotowania dodać jeszcze pół łyżki majeranku, zamieszać i również lekko zagotować, zdjąć z ognia.
Zupa gołąbkowa wyszła tak smaczna że prawie nic nie zostało tylko dwie małe chochelki. Zupa smakuje identycznie jak gołąbki z tym że są jeszcze ziemniaki. Podając zupę polecam dodać do niej świeżo zmielony pieprz czarny oraz kilka kropel oryginalnej przyprawy magii smakuje rewelacyjnie. Jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można pominąć i zrobić zupę bez dodatku śmietany.