Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie macie pomysłu na pyszną zupkę zapraszam do zapoznania się z moim przepisem. Mam dla was kolejny pyszny przepis na zupę którą dziś przygotowałam a pomysł przyszedł nagle z racji tego że miałam niewiele mięsa mielonego.
Do garnka wlać 1,5 litra wody, wkroić dowolnie marchew, korzeń pietruszki, wsypać przyprawę uniwersalną, można wkroić por, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, wsypać suszoną włoszczyznę, dodać ziela angielskie oraz liść laurowy. Całość zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości ziemniaków. W trakcie gotowania się wywaru warzywnego z ziemniakami przygotować mięso, na patelnie wlać olej dodać cebulę pokrojona w drobną kostkę podsmażyć ją na rumiano dodać mięso mielone i podsmażyć do czasu aż nie będzie surowe.
Jak już ziemniaki w wywarze warzywnym są dość miękkie a mięso podsmażone. Przełożyć je do gotującego się na wolnym ogniu wywaru i gotować przez chwilę do miękkości dodanego mięsa podsmażonego. W trakcie gotowania się na wolnym ogniu zupy dodać pół łyżki majeranku i nadal gotować a w międzyczasie poszatkować kapustę.
Gdy dodane mięso jest już w zupie miękkie dodać poszatkowaną kapustę i gotować na bardzo wolnym ogniu do jej miękkości. W czasie gotowania się zupy z kapustą przygotować sos pomidorowy a mianowicie do salaterki przełożyć koncentrat pomidorowy, wsypać cukier, dodać śmietanę i gorący wywar z zupy, wymieszać dokładnie łyżką aby wszystko się połączyło ze sobą i aby nie było grudek ze śmietany.
Gdy kapusta w zupie jest już miękka ( a długo jej nie trzeba gotować gdy jest młoda ) wlać przygotowany sos pomidorowy zamieszać i lekko zagotować. Na koniec gotowania dodać jeszcze pół łyżki majeranku, zamieszać i również lekko zagotować, zdjąć z ognia.
Zupa gołąbkowa wyszła tak smaczna że prawie nic nie zostało tylko dwie małe chochelki. Zupa smakuje identycznie jak gołąbki z tym że są jeszcze ziemniaki. Podając zupę polecam dodać do niej świeżo zmielony pieprz czarny oraz kilka kropel oryginalnej przyprawy magii smakuje rewelacyjnie. Jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można pominąć i zrobić zupę bez dodatku śmietany.
Dla odmiany zamiast tradycyjnych gołąbków polecam, pyszną babkę gołąbkową w w...
Odsłon: 21911
Gołąbki dla bardzo leniwych ;) zupa z mięsem mielonym, kapustą, ryżem i kaszą...
Odsłon: 2368
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 16
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 36
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 145
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 138
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 102
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 126
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 16
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 36
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 145
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 138
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 102
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 126
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody, wkroić dowolnie marchew, korzeń pietruszki, wsypać przyprawę uniwersalną, można wkroić por, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, wsypać suszoną włoszczyznę, dodać ziela angielskie oraz liść laurowy. Całość zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości ziemniaków. W trakcie gotowania się wywaru warzywnego z ziemniakami przygotować mięso, na patelnie wlać olej dodać cebulę pokrojona w drobną kostkę podsmażyć ją na rumiano dodać mięso mielone i podsmażyć do czasu aż nie będzie surowe.
Jak już ziemniaki w wywarze warzywnym są dość miękkie a mięso podsmażone. Przełożyć je do gotującego się na wolnym ogniu wywaru i gotować przez chwilę do miękkości dodanego mięsa podsmażonego. W trakcie gotowania się na wolnym ogniu zupy dodać pół łyżki majeranku i nadal gotować a w międzyczasie poszatkować kapustę.
Gdy dodane mięso jest już w zupie miękkie dodać poszatkowaną kapustę i gotować na bardzo wolnym ogniu do jej miękkości. W czasie gotowania się zupy z kapustą przygotować sos pomidorowy a mianowicie do salaterki przełożyć koncentrat pomidorowy, wsypać cukier, dodać śmietanę i gorący wywar z zupy, wymieszać dokładnie łyżką aby wszystko się połączyło ze sobą i aby nie było grudek ze śmietany.
Gdy kapusta w zupie jest już miękka ( a długo jej nie trzeba gotować gdy jest młoda ) wlać przygotowany sos pomidorowy zamieszać i lekko zagotować. Na koniec gotowania dodać jeszcze pół łyżki majeranku, zamieszać i również lekko zagotować, zdjąć z ognia.
Zupa gołąbkowa wyszła tak smaczna że prawie nic nie zostało tylko dwie małe chochelki. Zupa smakuje identycznie jak gołąbki z tym że są jeszcze ziemniaki. Podając zupę polecam dodać do niej świeżo zmielony pieprz czarny oraz kilka kropel oryginalnej przyprawy magii smakuje rewelacyjnie. Jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można pominąć i zrobić zupę bez dodatku śmietany.
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 79
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 248