Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grochowa ugotowana na wędzonym boczku i kiełbasie śląskiej.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1257
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1257
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Groch wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy 0,5 godziny. Po czasie moczenia, groch płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy do momentu gdy groch będzie na 80% miękki, dokładamy ziemniaki, 2 łyżki suszonej włoszczyzny, marchew, pozostałe przyprawy, podsmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi. Dodajemy dwie kiełbaski śląskie przekrojone na połowy. Gotujemy jeszcze 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Smacznego!!!