Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grochowa ugotowana na wędzonym boczku i kiełbasie śląskiej.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 217
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9458
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 998
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 217
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9458
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 998
Składniki
Groch wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy 0,5 godziny. Po czasie moczenia, groch płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy do momentu gdy groch będzie na 80% miękki, dokładamy ziemniaki, 2 łyżki suszonej włoszczyzny, marchew, pozostałe przyprawy, podsmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi. Dodajemy dwie kiełbaski śląskie przekrojone na połowy. Gotujemy jeszcze 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Smacznego!!!