Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa na smaczny obiad.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1095
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4738
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1382
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1095
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4738
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1382
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć i ugotować do miękkości. Warzywa obrać, pokroić , wrzucić do garnka, zalać dwoma litrami wody i ugotować do miękkości, dodać jedną kostkę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, zmiażdżony czosnek i wcześniej ugotowany groch. Chwilę razem podgotować i przyprawić do smaku. Po czym przygotowaną zupę zmiksować blenderem. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na suchej patelni, dodać do zupy. Podawać z grzankami lub makaronem.