Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa na smaczny obiad.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8760
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8760
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć i ugotować do miękkości. Warzywa obrać, pokroić , wrzucić do garnka, zalać dwoma litrami wody i ugotować do miękkości, dodać jedną kostkę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, zmiażdżony czosnek i wcześniej ugotowany groch. Chwilę razem podgotować i przyprawić do smaku. Po czym przygotowaną zupę zmiksować blenderem. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na suchej patelni, dodać do zupy. Podawać z grzankami lub makaronem.