Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś poniedziałek u nas nie ma pomidorowej z rosołu lecz grochówka na życzenie córci która do mnie przyjechała. A że uwielbia moją grochówkę to spełniłam jej życzenie.
Na początek do dużego garnka wlać dwa i pół litra wody dodać podudzia kurczaka ( mogą być mrożone ) oraz wkroić dowolnie marchew, zagotować a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu w czasie gotowania zdjąć powstałe szumowiny. W trakcie gdy wywar z podudziami się gotuje dodać suszoną włoszczyznę, wsypać przyprawę uniwersalną i dodać ziela angielskie oraz liść laurowy. Jak podudzia są już miękkawe wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i wsypać groch, zamieszać i na wolnym ogniu gotować do miękkości ziemniaków oraz grochu.
Gdy w gotującej się na wolnym ogniu zupie ziemniaki i groch są już miękkie, wsypać majeranek zamieszać i nadal gotować na wolnym ogniu przez chwilę a w międzyczasie pokroić na małe krążki kabanosy, przełożyć je na suchą rozgrzaną patelnię i przez chwilę podsmażyć na lekko rumiany kolor co jakiś czas mieszając. Podsmażone kabanosy dodać do gotującej się zupy i jeszcze chwile pogotować również na wolnym ogniu.
Jak już gotująca się zupa przeszła zapachem dodanych podsmażonych kabanosów wtedy wsypać suszony lubczyk, cukier dla lepszego smaku zupy oraz suszona natkę pietruszki, zamieszać i lekko zagotować. Ugotowana zupę zdjąć z ognia.
Ugotowana jeszcze gorącą zupę można przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Zupka wyszła przepyszna taka jaka lubi moja córeczka gęsta i aromatyczna a gdy zostanie na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza. Dodanie kabanosa fajnie skomponowało się z grochem i jak ja to mówię nie zawsze musi być boczek aby grochowa wyszła smaczna wystarczy tylko dobrze ugotować z sercem.
Witam was serdecznie w środku tygodnia jak się prezentuje dzisiaj wasze menu...
Odsłon: 2768
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 26365
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 766
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 134
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 823
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 167
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 26365
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 766
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 134
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 823
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 167
Składniki
Na początek do dużego garnka wlać dwa i pół litra wody dodać podudzia kurczaka ( mogą być mrożone ) oraz wkroić dowolnie marchew, zagotować a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu w czasie gotowania zdjąć powstałe szumowiny. W trakcie gdy wywar z podudziami się gotuje dodać suszoną włoszczyznę, wsypać przyprawę uniwersalną i dodać ziela angielskie oraz liść laurowy. Jak podudzia są już miękkawe wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i wsypać groch, zamieszać i na wolnym ogniu gotować do miękkości ziemniaków oraz grochu.
Gdy w gotującej się na wolnym ogniu zupie ziemniaki i groch są już miękkie, wsypać majeranek zamieszać i nadal gotować na wolnym ogniu przez chwilę a w międzyczasie pokroić na małe krążki kabanosy, przełożyć je na suchą rozgrzaną patelnię i przez chwilę podsmażyć na lekko rumiany kolor co jakiś czas mieszając. Podsmażone kabanosy dodać do gotującej się zupy i jeszcze chwile pogotować również na wolnym ogniu.
Jak już gotująca się zupa przeszła zapachem dodanych podsmażonych kabanosów wtedy wsypać suszony lubczyk, cukier dla lepszego smaku zupy oraz suszona natkę pietruszki, zamieszać i lekko zagotować. Ugotowana zupę zdjąć z ognia.
Ugotowana jeszcze gorącą zupę można przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Zupka wyszła przepyszna taka jaka lubi moja córeczka gęsta i aromatyczna a gdy zostanie na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza. Dodanie kabanosa fajnie skomponowało się z grochem i jak ja to mówię nie zawsze musi być boczek aby grochowa wyszła smaczna wystarczy tylko dobrze ugotować z sercem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 21
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzon...
Odsłon: 97