Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na prostą i bardzo smaczną zupę grochówkę. Grochówka ugotowana nieco inaczej gdyż, zagęszczona sosem pieczarkowym . Polecam
garnek, nóż, patelnia, widelec, garnuszek,
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są k...
Odsłon: 46
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 55
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są k...
Odsłon: 46
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 55
Składniki
Groch po opłukaniu włożyć do garnka , zalać wodą tak by groch był zakryty. Doprowadzić do zagotowania dodać liście laurowe, ziele angielskie , gotować około 15 minut, po czym dodać obrane, pokrojone w kostkę jarzyny oraz pokrojone w kostkę 3 ziemniaki. Pieczarki obrać drobno pokroić i podsmażyć na maśle klarownym. Po podsmażeniu dodać do zupy. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę. Po podsmażeniu również dodać do zupy, gotować na średnim ogniu palnika do miękkości warzyw i grochu. Zupę zagęścić przygotowanym według opisu na opakowaniu sosem pieczarkowym. Doprawić do smaku pieprzem solą oraz opcjonalnie przyprawą Kucharek i na koniec dodać rozkruszony w dłoniach majeranek. Gotować jeszcze około 5 - 10 minut. Zupę zdając z ognia , rozlać na talerze i posypać posiekaną natką . Smacznego
Zupa gotowa do podania.