Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, gdy się chce czegoś ciepłego i rozgrzewającego.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52322
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52322
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
Składniki
Cebulę lekko zeszklić, dodać grzyby, liść laurowy, posolić do smaku i chwilę podusić do miękkości. Następnie dodać wodę, doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i startą na tarce marchew. Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Ewentualnie możemy doprawić śmietaną. P.S. Jeśli zupa będzie zbyt rzadka, to pod koniec można dodać kluseczki, świetnie się komponują do grzybów i dobrze zagęszczają.