Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, gdy się chce czegoś ciepłego i rozgrzewającego.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę lekko zeszklić, dodać grzyby, liść laurowy, posolić do smaku i chwilę podusić do miękkości. Następnie dodać wodę, doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i startą na tarce marchew. Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Ewentualnie możemy doprawić śmietaną. P.S. Jeśli zupa będzie zbyt rzadka, to pod koniec można dodać kluseczki, świetnie się komponują do grzybów i dobrze zagęszczają.