Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, gdy się chce czegoś ciepłego i rozgrzewającego.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22775
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22775
Składniki
Cebulę lekko zeszklić, dodać grzyby, liść laurowy, posolić do smaku i chwilę podusić do miękkości. Następnie dodać wodę, doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i startą na tarce marchew. Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Ewentualnie możemy doprawić śmietaną. P.S. Jeśli zupa będzie zbyt rzadka, to pod koniec można dodać kluseczki, świetnie się komponują do grzybów i dobrze zagęszczają.