Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 1479

Szybka w przygotowaniu, gdy się chce czegoś ciepłego i rozgrzewającego.

Składniki

  • 2 opakowania mrożonych grzybów leśnych
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 2 cebule
  • sól do smaku
  • liść laurowy, pieprz ziołowy
  • olej
  • woda 3 l
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę lekko zeszklić, dodać grzyby, liść laurowy, posolić do smaku i chwilę podusić do miękkości. Następnie dodać wodę, doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i startą na tarce marchew.
    Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy pieprzem ziołowym i solą.
    Ewentualnie możemy doprawić śmietaną.

    P.S. Jeśli zupa będzie zbyt rzadka, to pod koniec można dodać kluseczki, świetnie się komponują do grzybów i dobrze zagęszczają.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń