Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 76
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 76
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Składniki
Na rozgrzanym smalcu podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Ziemniaki pokrój w kostkę i wrzuć do osolonej wody. Gdy się zagotuje, dodaj zasmażkę. Po 10 minutach (gdy ziemniaki będą na pół miękkie) wrzuć pokrojone warzywa.
Posól. Dodaj przyprawy i pokrojone grzyby. Gotuj powoli ok. 20 min. Zupę podawaj gorącą, posypaną natką.
Czas przygotowania: 45 minut 332 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień