Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa z kaszą jaglaną i winem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Podudzia zalej wodą, ugotuj. Zdejmij szumy. Warzywa obierz, pokrój. Dwie cebule obierz, opal. Warzywa dodaj do kurczaka razem z przyprawami. Gotuj 50 min.
Grzyby oczyść, pokrój, pozostałą cebulę posiekaj. Przesmaż razem na maśle. Zalej odcedzonym bulionem (półtora litra). Kaszę przelej wrzątkiem. Dodaj do grzybów, ugotuj. Pod koniec wlej wino, przypraw.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie