Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na pyszną zupę grzybową z makaronem. Jako że sezon grzybowy w pełni, to może ktoś się skusi na taką zupkę i zainspiruje się przepisem. Zupa jest bardzo smaczna, więc polecam ️
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 65
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4803
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 65
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4803
Składniki
Oczyszczone i umyte grzyby kroję na mniejsze kawałki. Pora kroję w cienkie ćwierć plasterki i przekładam do osobnej miseczki. Oczyszczoną marchew, pietruszkę, selera, drobno kroję. Natkę pietruszki siekam.
W garnku na rozgrzanym oleju podsmażam por, przez około 2 minuty. Następnie dodaje masło, grzyby, doprawiam solą, pieprzem i duszę około 5 minut. Następnie dodaję marchew, pietruszkę, seler, wodę i zagotowuję. Gdy zupa się zagotuje, dodaję makaron i gotuję do miękkości makaronu. Następnie do zupy dodaję śmietanę, którą przed dodaniem hartuję zupą, zagotowuję, dodaję natkę pietruszki, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Zupa jest gotowa. Zupa grzybowa z makaronem jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa