Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa grzybowa z pulpetami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3059
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 58
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3059
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 58
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Bułkę moczę w wodzie, od ciskam. Dodaję do mięsa razem z jajkiem. Wsypuję 1–2 łyżki mąki, przyprawiam, wyrabiam masę. Wilgotnymi dłońmi formuję z niej pulpeciki, smażę je na rumiano na oleju.
Marchewki, pietruszkę, ziemniaki, seler i cebulę obieram, myję razem z liśćmi pora. Marchewki i ziemniaki kroję w kostkę. Grzyby oczyszczam i kroję. W garnku rozpuszczam masło, szklę posiekaną cebulę, dodaję grzyby, smażę 3 min.
Wlewam 1 l wody, wkładam skrzydełka, wszystkie warzywa, dodaję przyprawy. Gotuję 30 min. Zupę zabielam śmietaną, ew. doprawiam. Podaję z pulpetami i posiekaną natką.
<strong>Daria Rams z Rytra</strong>Źródło: Tina