Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa zabielana

Zupa grzybowa zabielana

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 11912

Aromat leśnych grzybów... bezcenny.

Składniki

  • grzyby leśne suszone 50g
  • śmietana 18% 3 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • makaron muszelki 400g
  • wywar warzywny: 2 l wody, pół cebuli, sól, pieprz czarny mielony, nać pietruszki, swieży koper, 3 liście selera, marchew 4 szt
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby ugotować w 1.5 l nieosolonej wody. Czas gotowania 2 godziny.
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimna wodą.

    W oddzielnym garnku, podanych składników, ugotować wywar warzywny. Zieleninę do gotowania związać nitką w jeden pęczek. Całość gotować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć zieleninę, wywar połączyć z grzybami i wywarem grzybowym.
    Zupę zagotować, zabielić zawiesiną z mąki i śmietany, ponownie doprowadzić do wrzenia.

    Zupę podawać z makaronem.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń