Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat leśnych grzybów... bezcenny.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8646
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 600
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8646
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 600
Składniki
Grzyby ugotować w 1.5 l nieosolonej wody. Czas gotowania 2 godziny. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimna wodą. W oddzielnym garnku, podanych składników, ugotować wywar warzywny. Zieleninę do gotowania związać nitką w jeden pęczek. Całość gotować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć zieleninę, wywar połączyć z grzybami i wywarem grzybowym. Zupę zagotować, zabielić zawiesiną z mąki i śmietany, ponownie doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać z makaronem.
Smacznego.