Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Gęsinę dokładnie umyj i pokrój w sporą kostkę. Włóż do miski, dopraw solą i pieprzem, posyp ziołami prowansalskimi i dobrze wymieszaj.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. W dużym rondlu rozpuść masło i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj mięso i smaż wszystko ok. 10 min. Wlej wino, wymieszaj i gotuj, aż wyparuje.
Do rondla wlej teraz ok. 500 ml bulionu. Dodaj zmiażdżony czosnek i gotuj tak długo, aż mięso będzie miękkie. Jeśli w trakcie gotowania bulion wyparuje, dolej kolejną porcję.
Papryki wyszoruj, przetnij wzdłuż, wyjmij gniazda nasienne. Miąższ pokrój w paski. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj do zupy pocięte papryki. Wrzuć fasolę (odcedzoną). Przypraw ziołami.
Danie podawaj bardzo gorące. Zupa-gulasz najlepiej smakuje z białym pieczywem.
Czas przygotowania: 100 minut 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień