Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i aromatyczna zupa ,doskonała na jesienne chłody,wzbogacona o dodatki np. groszek ptysiowy może być daniem jednogarnkowym.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2815
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2815
Składniki
Mięso pokroić w kostkę doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego ,odstawić.Warzywa:marchewkę ,pietruszkę, cebulę,pora ,selera pokroić w kostkę.Pieczarki obrać, pokroić.Czosnek przepuścić przez praskę.
Do garnka wlać trochę oleju rozgrzać dodać czosnek i cebulę,chwilę smażyć ,następnie dodać marchewkę, pietruszkę selera i pora smażyć 2 min. ,dodać pieczarki ,dusić chwilę dodać mięso ,ziele angielskie , liść laurowy ,doprawić solą rozmarynem,oregano ,całość dusić 6 min.Zagotować oddzielnie 11/2 litra wody,gotującą zalać mięso i warzywa,całość gotować 30 min.
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę ugotować oddzielnie.Miękkie dodać do gotującej się zupy.
Całość gotować 5 min.doprawić przecierem pomidorowym oraz śmietaną,uprzednio zahartowaną jeszcze chwilę pogotować,doprawić pieprzem oraz bazylią.Podając można dodać groszek ptysiowy lub niekoniecznie jak kto woli.