Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimno za oknem a Ty nie masz pomysłu na obiad? Zrób szybką i rozgrzewającą zupę. Danie jednogarnkowe.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 144
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 58
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 144
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy kroimy w kostkę średnią doprawiamy przyprawa do mięsa. Odstawiamy na godzinę. Cebule kroimy w kostkę a czosnek drobno siekamy smażymy na oliwie chwilę. Do cebuli dodajemy wędzona paprykę i wrzucamy do garnka. Papryki kroimy w paski. Marchewkę,seler i pietruszkę na większą kostkę. Obieramy ziemniaki i również kroimy w kostkę. Mięso smażymy na złoty kolor wrzucamy do garnka. Na tej samej patelni smażymy również warzywa dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem I gotujemy aż Mięso będzie na pół miękkie wtedy dorzucamy ziemniaki i passate. Doprawiamy przecierem, solą i pieprzem do smaku.