Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimno za oknem a Ty nie masz pomysłu na obiad? Zrób szybką i rozgrzewającą zupę. Danie jednogarnkowe.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3850
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414760
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2395
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3850
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414760
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2395
Składniki
Mięso myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy kroimy w kostkę średnią doprawiamy przyprawa do mięsa. Odstawiamy na godzinę. Cebule kroimy w kostkę a czosnek drobno siekamy smażymy na oliwie chwilę. Do cebuli dodajemy wędzona paprykę i wrzucamy do garnka. Papryki kroimy w paski. Marchewkę,seler i pietruszkę na większą kostkę. Obieramy ziemniaki i również kroimy w kostkę. Mięso smażymy na złoty kolor wrzucamy do garnka. Na tej samej patelni smażymy również warzywa dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem I gotujemy aż Mięso będzie na pół miękkie wtedy dorzucamy ziemniaki i passate. Doprawiamy przecierem, solą i pieprzem do smaku.