Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimno za oknem a Ty nie masz pomysłu na obiad? Zrób szybką i rozgrzewającą zupę. Danie jednogarnkowe.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Mięso myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy kroimy w kostkę średnią doprawiamy przyprawa do mięsa. Odstawiamy na godzinę. Cebule kroimy w kostkę a czosnek drobno siekamy smażymy na oliwie chwilę. Do cebuli dodajemy wędzona paprykę i wrzucamy do garnka. Papryki kroimy w paski. Marchewkę,seler i pietruszkę na większą kostkę. Obieramy ziemniaki i również kroimy w kostkę. Mięso smażymy na złoty kolor wrzucamy do garnka. Na tej samej patelni smażymy również warzywa dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem I gotujemy aż Mięso będzie na pół miękkie wtedy dorzucamy ziemniaki i passate. Doprawiamy przecierem, solą i pieprzem do smaku.