Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na rozgrzewającą zupę na winie. Jest to idealna zupa na zimę. Bardzo przyjemnie grzeje w gardle, a nutki wina są lekko wyczuwalne, mimo że alkohol jest odparowany. Warzywa są mięciutkie, a mięso wręcz rozpływa się w ustach. Gar takich pyszności będzie ogrzewał Wasze serca w tym jesienno – zimowym czasie.
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1694
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 577
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1943
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1694
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 577
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1943
Składniki
Wołowinę pokrój w dwucentymetrową kostkę i obtocz w mące.
Przygotuj warzywa. Ziemniaki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę pokrój w półtalarki.
Do garnka, w którym przygotujesz zupę, wlej olej i usmaż na nim mięso. Uważaj, żeby nie przeładować dna garnka; jeśli wołowiny jest zbyt dużo, smaż ją w partiach.
Usmażoną wołowinę wyciągnij z garnka i odstaw. Do garnka, na obecny w nim tłuszcz, dodaj cebulę i podsmażaj ją przez dwie minuty.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.
Dodaj słodką paprykę, pieprz cayenne, wędzoną paprykę, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażaj przez kolejną minutę.
Dodaj wino i duś do znacznego odparowania płynu.
Kiedy płyn się zredukuje, dodaj koncentrat pomidorowy i dodaj resztę pokrojonych warzyw. Duś przez kilka minut.
Następnie wlej bulion i dodaj podsmażone wcześniej mięso. Gotuj przez 30 minut, do miękkości mięsa.
Kiedy warzywa i mięso są miękkie, dodaj pomidory z puszki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Smacznego!