Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na rozgrzewającą zupę na winie. Jest to idealna zupa na zimę. Bardzo przyjemnie grzeje w gardle, a nutki wina są lekko wyczuwalne, mimo że alkohol jest odparowany. Warzywa są mięciutkie, a mięso wręcz rozpływa się w ustach. Gar takich pyszności będzie ogrzewał Wasze serca w tym jesienno – zimowym czasie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3078
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3078
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Wołowinę pokrój w dwucentymetrową kostkę i obtocz w mące.
Przygotuj warzywa. Ziemniaki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę pokrój w półtalarki.
Do garnka, w którym przygotujesz zupę, wlej olej i usmaż na nim mięso. Uważaj, żeby nie przeładować dna garnka; jeśli wołowiny jest zbyt dużo, smaż ją w partiach.
Usmażoną wołowinę wyciągnij z garnka i odstaw. Do garnka, na obecny w nim tłuszcz, dodaj cebulę i podsmażaj ją przez dwie minuty.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.
Dodaj słodką paprykę, pieprz cayenne, wędzoną paprykę, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażaj przez kolejną minutę.
Dodaj wino i duś do znacznego odparowania płynu.
Kiedy płyn się zredukuje, dodaj koncentrat pomidorowy i dodaj resztę pokrojonych warzyw. Duś przez kilka minut.
Następnie wlej bulion i dodaj podsmażone wcześniej mięso. Gotuj przez 30 minut, do miękkości mięsa.
Kiedy warzywa i mięso są miękkie, dodaj pomidory z puszki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Smacznego!