Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na rozgrzewającą zupę na winie. Jest to idealna zupa na zimę. Bardzo przyjemnie grzeje w gardle, a nutki wina są lekko wyczuwalne, mimo że alkohol jest odparowany. Warzywa są mięciutkie, a mięso wręcz rozpływa się w ustach. Gar takich pyszności będzie ogrzewał Wasze serca w tym jesienno – zimowym czasie.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 134
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2486
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 391
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 134
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2486
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 391
Składniki
Wołowinę pokrój w dwucentymetrową kostkę i obtocz w mące.
Przygotuj warzywa. Ziemniaki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę pokrój w półtalarki.
Do garnka, w którym przygotujesz zupę, wlej olej i usmaż na nim mięso. Uważaj, żeby nie przeładować dna garnka; jeśli wołowiny jest zbyt dużo, smaż ją w partiach.
Usmażoną wołowinę wyciągnij z garnka i odstaw. Do garnka, na obecny w nim tłuszcz, dodaj cebulę i podsmażaj ją przez dwie minuty.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.
Dodaj słodką paprykę, pieprz cayenne, wędzoną paprykę, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażaj przez kolejną minutę.
Dodaj wino i duś do znacznego odparowania płynu.
Kiedy płyn się zredukuje, dodaj koncentrat pomidorowy i dodaj resztę pokrojonych warzyw. Duś przez kilka minut.
Następnie wlej bulion i dodaj podsmażone wcześniej mięso. Gotuj przez 30 minut, do miękkości mięsa.
Kiedy warzywa i mięso są miękkie, dodaj pomidory z puszki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Smacznego!