Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na rozgrzewającą zupę na winie. Jest to idealna zupa na zimę. Bardzo przyjemnie grzeje w gardle, a nutki wina są lekko wyczuwalne, mimo że alkohol jest odparowany. Warzywa są mięciutkie, a mięso wręcz rozpływa się w ustach. Gar takich pyszności będzie ogrzewał Wasze serca w tym jesienno – zimowym czasie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456827
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1231
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2099
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 507
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456827
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1231
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2099
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 507
Składniki
Wołowinę pokrój w dwucentymetrową kostkę i obtocz w mące.
Przygotuj warzywa. Ziemniaki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę pokrój w półtalarki.
Do garnka, w którym przygotujesz zupę, wlej olej i usmaż na nim mięso. Uważaj, żeby nie przeładować dna garnka; jeśli wołowiny jest zbyt dużo, smaż ją w partiach.
Usmażoną wołowinę wyciągnij z garnka i odstaw. Do garnka, na obecny w nim tłuszcz, dodaj cebulę i podsmażaj ją przez dwie minuty.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.
Dodaj słodką paprykę, pieprz cayenne, wędzoną paprykę, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażaj przez kolejną minutę.
Dodaj wino i duś do znacznego odparowania płynu.
Kiedy płyn się zredukuje, dodaj koncentrat pomidorowy i dodaj resztę pokrojonych warzyw. Duś przez kilka minut.
Następnie wlej bulion i dodaj podsmażone wcześniej mięso. Gotuj przez 30 minut, do miękkości mięsa.
Kiedy warzywa i mięso są miękkie, dodaj pomidory z puszki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Smacznego!