Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa z brukselką

Zupa gulaszowa z brukselką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51802

Dodano:

Odsłon: 2973

Nie będę rozpisywał się o walorach smakowych. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. Ten, kto kocha brukselkę i jej lekko goryczkowy smak, chętnie porwie się na nią.

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 100 g pieczarek
  • 1 por
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała puszka fasolek soi
  • 250 g brukselki
  • 1 czerwona papryka
  • 1,2 litra bulionu wołowego
  • 2 marchewki
  • 4 łyżki pasty ze smażonych pomidorów
  • 100 ml soku z kiszonej kapusty
  • 1 łyżka kminku mielonego
  • 1 łyżka papryki mielonej
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa gulaszowa z brukselką

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę.

    Pieczarki w talarki.

    Por w piórka.

    Czosnek siekamy.

    Brukselkę oczyszczamy, większe główki kroimy na pół.

    Paprykę kroimy w paski.

    Marchewki w talarki.

    Ziemniaki w dużą kostkę.



    Mięso, pieczarki, por, brukselkę, marchewkę i ziemniaki podsmażamy na oleju. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem, zalewamy wrzącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans.

    Wrzucamy paprykę, fasolę wraz z zalewą, pastę z pomidorów, sok z kapusty oraz przyprawy.

    Gotujemy do miękkości papryki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń