Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będę rozpisywał się o walorach smakowych. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. Ten, kto kocha brukselkę i jej lekko goryczkowy smak, chętnie porwie się na nią.
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5357
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 735
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3702
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 428
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2193
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5357
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 735
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3702
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 428
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2193
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Pieczarki w talarki. Por w piórka. Czosnek siekamy. Brukselkę oczyszczamy, większe główki kroimy na pół. Paprykę kroimy w paski. Marchewki w talarki. Ziemniaki w dużą kostkę. Mięso, pieczarki, por, brukselkę, marchewkę i ziemniaki podsmażamy na oleju. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem, zalewamy wrzącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans. Wrzucamy paprykę, fasolę wraz z zalewą, pastę z pomidorów, sok z kapusty oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości papryki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.