Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa z chili

Zupa gulaszowa z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 1997

Dodano:

Odsłon: 5524

Idealna zupa na jesienne i zimowe chłody. Doskonała na rozgrzanie zziębniętego organizmu. Gęsta i pożywna. Doskonała, jeśli lubimy pikantne potrawy. Jeśli nie - papryczki chili możemy pominąć lub zmniejszyć ich ilość.

Składniki

  • 50 dkg wołowiny
  • 50 dkg wieprzowiny ( ja dałam chudy karczek )
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 - 2 strąki papryczki chili
  • 6 średnich ziemniaków
  • 1 duża marchewka
  • 2 cebule
  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • więcej na moim blogu ... Domowa Kuchnia Aniki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W dużym garnku zagotować ok 2 litry wody z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego

  2. Na patelni na niewielkiej ilości oleju obsmażyć na rumiano wołowinę pokrojoną w małe kawałeczki. Wrzucić do gotującej się wody

  3. Na tej samej patelni obsmażyć do zrumienienia wieprzowinę również drobno pokrojoną. Dorzucić do gotującego się mięsa. Następnie na niewielkiej ilości oleju zeszklić posiekaną cebulę i dorzucić do zupy. Całość gotować ok 40 minut

  4. Do gotującego się mięsa dorzucić pokrojoną w półplasterki marchewkę i pomidory w zalewie. Doprawić wstępnie solą. Gotować ok 20 min

  5. Po tym czasie do zupy dodać pokrojoną w kostkę paprykę, drobno pokrojoną papryczkę chili oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne 20 minut

  6. W międzyczasie zupę doprawić mieloną papryką w proszku, pieprzem, dodać przecier i przyprawę do gulaszu, ewentualnie dosolić

  7. więcej na moim blogu ... Domowa Kuchnia Aniki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń