Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja kulinarna, to opcja w której połączyłem wiele kolorowych warzyw z boczkiem, wytopionym z niego tłuszczem, który stał się bazą do zasmażki i łopatką wieprzową. Uzupełnieniem były przyprawy i w ten sposób skomponowałem bardzo kaloryczną i rozgrzewającą, a jednocześnie kuszącą barwą zupę gulaszową! Brzmi interesująco? Jeżeli tak, to polecam zapoznać się z szczegółowym przepisem, jak i z czego dokładnie powstała! A jeżeli ten wariant zaintrygował Ciebie czytelniku, zachęcam do samodzielnego jej przyrządzenia. Smacznego! <WJ>
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6024
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3399
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17798
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 100
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3212
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6024
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3399
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17798
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 100
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3212
Składniki
Mięso kroimy w dużą kostkę, wrzucamy na rozgrzany smalec, smażymy na rumiano. Najlepiej to zrobić partiami, wtedy mamy pewność, że będzie smażone, a nie podduszone. Usmażone mięso przekładamy do miski. Na tym samym tłuszczu lekko podsmażamy pokrojony w kostkę lub słupki, boczek. Również przekładamy do miski. Pokrojone marchewki oraz kalarepę (najlepiej w kostkę), pieczarki (mniejsze w całości, większe kroimy tak, jak lubimy), zalewamy bulionem warzywnym, zagotowujemy, dodajemy podsmażone mięso i boczek. Gotujemy przez około kwadrans, zmniejszamy płomień i wrzucamy fasole, pokrojoną paprykę, dodajemy pindżur. Po 10 minutach przygotowujemy zasmażkę z tłuszczu, który został nam ze smażenia. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekany czosnek, chwilę (dosłowne kilka sekund) później wsypujemy mąkę i smażymy (cały czas mieszając). Dolewamy chochlę, albo dwie, dokładnie wyrabiamy i dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzając. Do zupy dodajemy ostrą paprykę, a do smaku doprawiamy solą i pieprzem.