Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja kulinarna, to opcja w której połączyłem wiele kolorowych warzyw z boczkiem, wytopionym z niego tłuszczem, który stał się bazą do zasmażki i łopatką wieprzową. Uzupełnieniem były przyprawy i w ten sposób skomponowałem bardzo kaloryczną i rozgrzewającą, a jednocześnie kuszącą barwą zupę gulaszową! Brzmi interesująco? Jeżeli tak, to polecam zapoznać się z szczegółowym przepisem, jak i z czego dokładnie powstała! A jeżeli ten wariant zaintrygował Ciebie czytelniku, zachęcam do samodzielnego jej przyrządzenia. Smacznego! <WJ>
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 69
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4820
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 69
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4820
Składniki
Mięso kroimy w dużą kostkę, wrzucamy na rozgrzany smalec, smażymy na rumiano. Najlepiej to zrobić partiami, wtedy mamy pewność, że będzie smażone, a nie podduszone. Usmażone mięso przekładamy do miski. Na tym samym tłuszczu lekko podsmażamy pokrojony w kostkę lub słupki, boczek. Również przekładamy do miski. Pokrojone marchewki oraz kalarepę (najlepiej w kostkę), pieczarki (mniejsze w całości, większe kroimy tak, jak lubimy), zalewamy bulionem warzywnym, zagotowujemy, dodajemy podsmażone mięso i boczek. Gotujemy przez około kwadrans, zmniejszamy płomień i wrzucamy fasole, pokrojoną paprykę, dodajemy pindżur. Po 10 minutach przygotowujemy zasmażkę z tłuszczu, który został nam ze smażenia. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekany czosnek, chwilę (dosłowne kilka sekund) później wsypujemy mąkę i smażymy (cały czas mieszając). Dolewamy chochlę, albo dwie, dokładnie wyrabiamy i dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzając. Do zupy dodajemy ostrą paprykę, a do smaku doprawiamy solą i pieprzem.