Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca i pożywna zupa gulaszowa w sam raz na zimowe dni. Przepisów na zupę gulaszową jest mnóstwo. Ja robię najczęściej właśnie z poniższego przepisu tym razem w wersji z lanymi kluskami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7914
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13690
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7914
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13690
Składniki
Na patelni rozgrzewamy smalec, obsmażamy mięso pokrojone w kostkę; przekładamy do garnka, Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojona w talarki, następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną w plasterki marchewkę. Wszystko przekładamy do garnka zalewamy bulionem; dodajemy przyprawy i pomidory z puszki, dusimy razem około 40 minut.
Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę (ja paprykę jeszcze podsmażam na patelni). Dodajemy ziemniaki i paprykę do bulionu z mięsem, gotujemy razem ok 20 minut na małym ogniu.
Łączymy ze sobą składniki na kluski, ucieramy je łyżką jak kogel mogel, ciasto powinno wyjść bardzo gęste. Gotowe ciasto na kładzione nabieramy na koniec łyżki i wkładamy do gotującej się zupy. Gotujemy 5 minut.