Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna rozgrzewająca i pożywna zupa gulaszowa w sam raz na zimowe dni. Przepisów na zupę gulaszową jest mnóstwo ja robię najczęściej właśnie z poniższego przepisu tym razem w wersji z lanymi kluskami...
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy s...
Odsłon: 995
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 345
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65158
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1128
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy s...
Odsłon: 995
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 345
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65158
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1128
Składniki
Na patelni rozgrzewamy smalec, obsmażamy mięso pokrojone w kostkę; przekładamy do garnka, Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojona w talarki, następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną w plasterki marchewkę. Wszystko przekładamy do garnka zalewamy bulionem; dodajemy przyprawy i pomidory z puszki, dusimy razem około 40 minut.
Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę (ja paprykę jeszcze podsmażam na patelni). Dodajemy ziemniaki i paprykę do bulionu z mięsem, gotujemy razem ok 20 minut na małym ogniu.
Łączymy ze sobą składniki na kluski, ucieramy je łyżką jak kogel mogel, ciasto powinno wyjść bardzo gęste. Gotowe ciasto na kładzione nabieramy na koniec łyżki i wkładamy do gotującej się zupy. Gotujemy 5 minut.