Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca i pożywna zupa gulaszowa w sam raz na zimowe dni. Przepisów na zupę gulaszową jest mnóstwo. Ja robię najczęściej właśnie z poniższego przepisu tym razem w wersji z lanymi kluskami.
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 769
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1588
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 718
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10455
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 769
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1588
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 718
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10455
Składniki
Na patelni rozgrzewamy smalec, obsmażamy mięso pokrojone w kostkę; przekładamy do garnka, Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojona w talarki, następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną w plasterki marchewkę. Wszystko przekładamy do garnka zalewamy bulionem; dodajemy przyprawy i pomidory z puszki, dusimy razem około 40 minut.
Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę (ja paprykę jeszcze podsmażam na patelni). Dodajemy ziemniaki i paprykę do bulionu z mięsem, gotujemy razem ok 20 minut na małym ogniu.
Łączymy ze sobą składniki na kluski, ucieramy je łyżką jak kogel mogel, ciasto powinno wyjść bardzo gęste. Gotowe ciasto na kładzione nabieramy na koniec łyżki i wkładamy do gotującej się zupy. Gotujemy 5 minut.