Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca i pożywna zupa gulaszowa w sam raz na zimowe dni. Przepisów na zupę gulaszową jest mnóstwo. Ja robię najczęściej właśnie z poniższego przepisu tym razem w wersji z lanymi kluskami.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1859
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5662
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5641
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1859
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5662
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5641
Składniki
Na patelni rozgrzewamy smalec, obsmażamy mięso pokrojone w kostkę; przekładamy do garnka, Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojona w talarki, następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną w plasterki marchewkę. Wszystko przekładamy do garnka zalewamy bulionem; dodajemy przyprawy i pomidory z puszki, dusimy razem około 40 minut.
Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę (ja paprykę jeszcze podsmażam na patelni). Dodajemy ziemniaki i paprykę do bulionu z mięsem, gotujemy razem ok 20 minut na małym ogniu.
Łączymy ze sobą składniki na kluski, ucieramy je łyżką jak kogel mogel, ciasto powinno wyjść bardzo gęste. Gotowe ciasto na kładzione nabieramy na koniec łyżki i wkładamy do gotującej się zupy. Gotujemy 5 minut.