Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rozgrzewającą zupę imbirową. W sam raz na chłodniejsze dni.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 208
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 538
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 208
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 538
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Mieszamy z sosem sojowym i odstawiamy na 30 minut.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucamy drobno posiekany czosnek, imbir, cebulę, cukier i oprószone mąką mięso. Smażymy kilka minut. Wlewamy bulion, dodajemy ziemniaki oraz mrożone warzywa. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
Doprawiamy solą, pieprzem i podajemy posypaną uprażonym sezamem.