Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na rozgrzewającą zupę imbirową. W sam raz na chłodniejsze dni.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2915
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Mieszamy z sosem sojowym i odstawiamy na 30 minut.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucamy drobno posiekany czosnek, imbir, cebulę, cukier i oprószone mąką mięso. Smażymy kilka minut. Wlewamy bulion, dodajemy ziemniaki oraz mrożone warzywa. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
Doprawiamy solą, pieprzem i podajemy posypaną uprażonym sezamem.