Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na upały i można ją jeść gorącą, letnią i zimną - jak kto lubi.Wielką zaletą zupy jest błyskawiczne jej przygotowanie i piękne fioletowe wąsy po jej zjedzeniu!))
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 89
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 60
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 54
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 107
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19667
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 89
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 60
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 54
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 107
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19667
Składniki
Jagody umyć i częściowo rozgnieść, zalać wodą i gotować. Wsypać cukier waniliowy, cynamon i sól. Pogotować ok.10 minut.Spróbować i ewentualnie doprawić wg własnego smaku.Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości wody i wolno wlewać do zupy ciągle mieszając, aby nie zrobiły sięgrudki. Zupa nie może być gęsta. Zagotować. Następnie zaprawić śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem. - krajanką. SMACZNEGO!