Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na upały i można ją jeść gorącą, letnią i zimną - jak kto lubi.Wielką zaletą zupy jest błyskawiczne jej przygotowanie i piękne fioletowe wąsy po jej zjedzeniu!))
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Jagody umyć i częściowo rozgnieść, zalać wodą i gotować. Wsypać cukier waniliowy, cynamon i sól. Pogotować ok.10 minut.Spróbować i ewentualnie doprawić wg własnego smaku.Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości wody i wolno wlewać do zupy ciągle mieszając, aby nie zrobiły sięgrudki. Zupa nie może być gęsta. Zagotować. Następnie zaprawić śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem. - krajanką. SMACZNEGO!