Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na upały i można ją jeść gorącą, letnią i zimną - jak kto lubi.Wielką zaletą zupy jest błyskawiczne jej przygotowanie i piękne fioletowe wąsy po jej zjedzeniu!))
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Jagody umyć i częściowo rozgnieść, zalać wodą i gotować. Wsypać cukier waniliowy, cynamon i sól. Pogotować ok.10 minut.Spróbować i ewentualnie doprawić wg własnego smaku.Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości wody i wolno wlewać do zupy ciągle mieszając, aby nie zrobiły sięgrudki. Zupa nie może być gęsta. Zagotować. Następnie zaprawić śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem. - krajanką. SMACZNEGO!