Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie!!! Dzisiaj przepis na zupę klasykę – zdrową, lekką, niskokaloryczną, pełno kolorowych warzyw. Najlepiej wykorzystać oczywiście warzywa świeże, ale jeśli takich nie macie, mrożonki też świetnie się nadadzą. Tak więc dzisiaj gotujemy zupę jarzynową.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22441
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14558
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4497
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43670
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 566
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 544
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22441
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14558
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4497
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43670
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 566
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 544
Składniki
Mięso zalewam zimną wodą i gotuję aż będzie miękkie. Ziemniaki obieram i kroję w kosteczkę, por i marchewki kroję w półplasterki. Czosnek drobno siekam. Brokuł i kalafior myję i rozdzielam na różyczki. Cebulę drobno kroję, a brukselkę oczyszczam z wierzchnich, brzydkich listków i myję.
Miękkie, ugotowane mięso wyjmuję z wody. Wrzucam ziemniaki, marchewki, pora oraz brukselkę – gotuję na małym ogniu. W tym czasie cebulę razem z czosnkiem szklę na maśle i dodaję do zupy. Mięso drobniutko kroję i ono również wędruje z powrotem do garnka. Teraz już dorzucam kalafior i brokuł. Gotuję około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Z mąki i masła robię zasmażkę i dodaję do zupy. Doprawiam do smaku. Przed podaniem posypuję posiekaną natką pietruszki. Smacznego!!!