Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie!!! Dzisiaj przepis na zupę klasykę – zdrową, lekką, niskokaloryczną, pełno kolorowych warzyw. Najlepiej wykorzystać oczywiście warzywa świeże, ale jeśli takich nie macie, mrożonki też świetnie się nadadzą. Tak więc dzisiaj gotujemy zupę jarzynową.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5377
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 414
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5377
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 414
Składniki
Mięso zalewam zimną wodą i gotuję aż będzie miękkie. Ziemniaki obieram i kroję w kosteczkę, por i marchewki kroję w półplasterki. Czosnek drobno siekam. Brokuł i kalafior myję i rozdzielam na różyczki. Cebulę drobno kroję, a brukselkę oczyszczam z wierzchnich, brzydkich listków i myję.
Miękkie, ugotowane mięso wyjmuję z wody. Wrzucam ziemniaki, marchewki, pora oraz brukselkę – gotuję na małym ogniu. W tym czasie cebulę razem z czosnkiem szklę na maśle i dodaję do zupy. Mięso drobniutko kroję i ono również wędruje z powrotem do garnka. Teraz już dorzucam kalafior i brokuł. Gotuję około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Z mąki i masła robię zasmażkę i dodaję do zupy. Doprawiam do smaku. Przed podaniem posypuję posiekaną natką pietruszki. Smacznego!!!