Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 41
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 41
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Kapustę umyj, pokrój w cienkie paski. Do dużego garnka wlej olej, wrzuć kapustę, smaż chwilę. Dodaj seler i pietruszkę, smaż. Zalej litrem wrzątku, dodaj przyprawy, gotuj pod przykryciem 30 minut.
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, gotuj 20 minut. Boczek pokrój w paski. Usmaż go na łyżce masła. Gdy warzywa w zupie będą miękkie, dodaj boczek z masłem. Gotuj jeszcze kilka minut.
Zupę możesz zagęścić łyżką mąki wymieszanej z trzema łyżkami wody. Zagotuj.
Czas przygotowania: około 40 minut.
Warzyw nie trzeba długo gotować – wystarczy 30 minut, by były miękkie. Aby ich smak był wyrazisty, wcześniej przysmaż je na oleju lub maśle.Źródło: Dobry Tydzień