Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki lata na talerzu nic dodać nic ująć ..
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 226
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 6892
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 112
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 226
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 6892
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 112
Składniki
Myjemy udka z kurczaka lub inne mięsko na którym będziemy gotować zupę, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 10-15 min od zagotowania. W międzyczasie przygotowujemy warzywa: marchewkę i pietruszkę skrobiemy, seler obieramy, kroimy kalafiora i fasolkę, obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, wszystko myjemy i dodajemy wszystko do gotujących się udek.
Najpierw ziemniaki, marchewkę selera (korzeń) i nać - ja osobiście bardzo ja lubię choć trzeba pamiętać że ma silny aromat i smak.4 Następnie kalafiora i fasolkę, Solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw - dolewamy śmietankę i gotowe :) Jeszcze na talerzu posypujemy posiekaną natką pietruszki i
Smacznego :)