Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa przygotowywana na bulionie z kości wołowo-wieprzowych.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2141
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 174
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 792
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2141
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 174
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 792
Składniki
Do przygotowania zupy potrzebujemy wywar z kości gotowany z cebulą, pietruszką, selerem, marchwią. Część z jarzyn miksujemy na gładką masę, cześć kroimy w kostkę i odkładamy na bok. Na patelni smażymy pokrojoną, biała część pora, czosnek. Po usmażeniu dodajemy zmiksowane jarzyny i smażymy jeszcze chwilkę. Lekko doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu dolewamy bulion na kościach. Doprawiamy ziołami, lubczykiem i pietruszką. Na tym etapie dokładamy drobno pokrojone w kostkę ziemniaczki jeśli zupa ma być z ziemniakami lub makaron. Dotujemy 15 minut. Na koniec do zupy wrzucamy pokrojone jarzyny z rosołu, zupę zabielamy odrobiną mleka. Smacznego !