Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 169

Dodano:

Odsłon: 582

Zupa przygotowywana na bulionie z kości wołowo-wieprzowych.

Składniki

  • Por biała część
  • Czosnek 2 ząbki
  • Lubczyk
  • Pietruszka
  • Składniki do krojenia i zmiksowania z rosołu:
  • Marchew
  • Seler
  • Korzeń pietruszki
  • Cebula
  • Bulion na kościach
  • Makaron lub ziemniaczki
  • Mleko
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do przygotowania zupy potrzebujemy wywar z kości gotowany z cebulą, pietruszką, selerem, marchwią.
    Część z jarzyn miksujemy na gładką masę, cześć kroimy w kostkę i odkładamy na bok.

    Na patelni smażymy pokrojoną, biała część pora, czosnek. Po usmażeniu dodajemy zmiksowane jarzyny i smażymy jeszcze chwilkę. Lekko doprawiamy solą i pieprzem.

    Po usmażeniu dolewamy bulion na kościach. Doprawiamy ziołami, lubczykiem i pietruszką.
    Na tym etapie dokładamy drobno pokrojone w kostkę ziemniaczki jeśli zupa ma być z ziemniakami lub makaron.
    Dotujemy 15 minut. Na koniec do zupy wrzucamy pokrojone jarzyny z rosołu, zupę zabielamy odrobiną mleka.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń