Zupy Przepis na:
Zupa jarzynowa

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 169
Dodano: 03.09.2019
Odsłon: 582
Składniki
- Por biała część
- Czosnek 2 ząbki
- Lubczyk
- Pietruszka
- Składniki do krojenia i zmiksowania z rosołu:
- Marchew
- Seler
- Korzeń pietruszki
- Cebula
- Bulion na kościach
- Makaron lub ziemniaczki
- Mleko
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Do przygotowania zupy potrzebujemy wywar z kości gotowany z cebulą, pietruszką, selerem, marchwią.
Część z jarzyn miksujemy na gładką masę, cześć kroimy w kostkę i odkładamy na bok.
Na patelni smażymy pokrojoną, biała część pora, czosnek. Po usmażeniu dodajemy zmiksowane jarzyny i smażymy jeszcze chwilkę. Lekko doprawiamy solą i pieprzem.
Po usmażeniu dolewamy bulion na kościach. Doprawiamy ziołami, lubczykiem i pietruszką.
Na tym etapie dokładamy drobno pokrojone w kostkę ziemniaczki jeśli zupa ma być z ziemniakami lub makaron.
Dotujemy 15 minut. Na koniec do zupy wrzucamy pokrojone jarzyny z rosołu, zupę zabielamy odrobiną mleka.
Smacznego !
Komentarze do przepisu (1)

ErJot 10 wrześniaZgłoś do usunięcia
Apetyczna zupka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz