Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy jarzynowe, które gotuje w domu są zawsze z dodatkiem jakiegoś mięska , najczęściej drobiowego. Lubię zupy z wkładką mięsną, ponieważ wydaje mi się że, są smaczniejsze. I tym razem podczas gotowania tej jarzynowej pyszności oprócz moich ulubionych warzyw ( brokuły,fasolka szparagowa,marchew,ziemniaki,pietruszka , kalafior, itd ) użyłam również udka z kurczaka.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 218
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8671
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 449
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 218
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8671
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 449
Składniki
Wszystkie jarzyny płuczemy, brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki. Ziemniaki , marchewkę, pietruszkę, kroimy w kosteczkę.Warzywa wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy obraną , całą cebulę, kawałek selera i fasolkę szparagową. Udko płuczemy i dodajemy do garnka z warzywami. Solimy 1 płaską łyżką, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i gotujemy 1,5 godziny na wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy świeżą lub suszona natką pietruszki. Smacznego!