Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy jarzynowe, które gotuje w domu są zawsze z dodatkiem jakiegoś mięska , najczęściej drobiowego. Lubię zupy z wkładką mięsną, ponieważ wydaje mi się że, są smaczniejsze. I tym razem podczas gotowania tej jarzynowej pyszności oprócz moich ulubionych warzyw ( brokuły,fasolka szparagowa,marchew,ziemniaki,pietruszka , kalafior, itd ) użyłam również udka z kurczaka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4533
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4533
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 543
Składniki
Wszystkie jarzyny płuczemy, brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki. Ziemniaki , marchewkę, pietruszkę, kroimy w kosteczkę.Warzywa wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy obraną , całą cebulę, kawałek selera i fasolkę szparagową. Udko płuczemy i dodajemy do garnka z warzywami. Solimy 1 płaską łyżką, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i gotujemy 1,5 godziny na wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy świeżą lub suszona natką pietruszki. Smacznego!