Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa na bulionie drobiowym

Zupa jarzynowa na bulionie drobiowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2193

Dodano:

Odsłon: 3467

Zupy jarzynowe, które gotuje w domu są zawsze z dodatkiem jakiegoś mięska , najczęściej drobiowego. Lubię zupy z wkładką mięsną, ponieważ wydaje mi się że, są smaczniejsze. I tym razem podczas gotowania tej jarzynowej pyszności oprócz moich ulubionych warzyw ( brokuły,fasolka szparagowa,marchew,ziemniaki,pietruszka , kalafior, itd ) użyłam również udka z kurczaka.

Składniki

  • 1 brokuł
  • 1/2 kalafiora
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 250 gram fasolki szparagowej
  • 1 duża pietruszka lub dwie mniejsze
  • kawałek selera ( korzeń)
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa jarzynowa na bulionie drobiowym

Przygotowanie

  1. Wszystkie jarzyny płuczemy, brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki. Ziemniaki , marchewkę, pietruszkę, kroimy w kosteczkę.Warzywa wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy obraną , całą cebulę, kawałek selera i fasolkę szparagową. Udko płuczemy i dodajemy do garnka z warzywami. Solimy 1 płaską łyżką, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i gotujemy 1,5 godziny na wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy świeżą lub suszona natką pietruszki.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń