Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy jarzynowe, które gotuje w domu są zawsze z dodatkiem jakiegoś mięska , najczęściej drobiowego. Lubię zupy z wkładką mięsną, ponieważ wydaje mi się że, są smaczniejsze. I tym razem podczas gotowania tej jarzynowej pyszności oprócz moich ulubionych warzyw ( brokuły,fasolka szparagowa,marchew,ziemniaki,pietruszka , kalafior, itd ) użyłam również udka z kurczaka.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 769
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1022
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 306
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 769
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1022
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 306
Składniki
Wszystkie jarzyny płuczemy, brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki. Ziemniaki , marchewkę, pietruszkę, kroimy w kosteczkę.Warzywa wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy obraną , całą cebulę, kawałek selera i fasolkę szparagową. Udko płuczemy i dodajemy do garnka z warzywami. Solimy 1 płaską łyżką, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i gotujemy 1,5 godziny na wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy świeżą lub suszona natką pietruszki. Smacznego!