Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z bobem"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4848
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4848
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Składniki
Oczyść i pokrój fasolkę szparagową. Kalafior podziel na małe różyczki. Wyłuskaj bób.
W dużym garnku zagotuj bulion warzywny (może być z kostki). Wrzuć fasolkę oraz kalafior. Chwilę gotuj. Wrzuć bób oraz zielony groszek i gotuj 20 minut. Na koniec wsyp pokruszony makaron spaghetti lub jakiś inny. Gotuj, aż będzie miękki.
Zupę zapraw śmietaną. Włóż łyżkę masła. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Podaj posypaną posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Zamiast bulionu warzywnego, możesz przygotować zupę na skrzydełkach z kurczaka lub tzw. porcji rosołowej.
Zupę warzywną możesz wzbogacić dodatkiem kapusty. Poszatkuj ją cieniutko i lekko podsmaż na oleju. Wrzuć do zupy pod koniec gotowania. Będzie mięciutka już po 5 minutach.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie