Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa z dynią zrobiła u mnie furorę. Wszystkim smakowała. Nawet ci, którzy do amatorów dyni nie należą zjedli ją ze smakiem. Dynię dodajemy do zupy w postaci puree. Jak go zrobić znajdziecie na samym dole posta. Ja użyłam do zupy dynię o bardzo pomarańczowym miąższu stąd i kolor zupy wyszedł intensywny. Polecam, bo zupa jest smaczna, zdrowa i pożywna.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1101
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8166
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1101
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8166
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy do garnka z gotującą się wodą ( ok 2 litry ), gotujemy prawie do miękkości
Pod koniec gotowania dorzucamy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i pokrojonego w półtalarki pora. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie
Na koniec do zupy dodajemy puree z dyni oraz pokrojoną w półtalarki kiełbasę podsmażoną na patelni. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i obficie majerankiem. Chwilę wszystko razem gotujemy, żeby smaki się przegryzły