Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z fasolą z puszki

Zupa jarzynowa z fasolą z puszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3417

Dodano:

Odsłon: 898

Zupa jarzynowa pełna smaków z makaronem.

Składniki

  • marchew 2 szt
  • seler mały 1 szt
  • cebula duża 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • biała fasola 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • bulion 7 szklanek
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • makaron świderki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Do rondelka wlewamy trzy łyżki oliwy, wrzucamy cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone: marchew, seler i drobno posiekany czosnek. Często mieszając podsmażamy 3-4 min.Następnie wlewamy bulion, dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 10 min. - aż warzywa będą na pół miękkie. Dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę oraz makaron i gotujemy ok 7-10 min. - aż makaron będzie miękki. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, ostatecznie doprawiamy do smaku i zagotowujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń