Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z mięsem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Brukselkę umyj, oczyść, osusz i oderwij brzydkie liście. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Włoszczyznę z porem oczyść i potnij na kawałki.
Do garnka wlej bulion. Wrzuć wędzone mięso i gotuj do momentu, aż zacznie wrzeć. Następnie dołóż ziemniaki, marchewkę i seler. Całość gotuj około 15 minut.
Gdy warzywa będą dość miękkie, wyjmij mięso. Wtedy dorzuć do zupy brukselkę i pietruszkę.
Mięso pokrój na kawałki. Razem z porem włóż je do zupy i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą oraz czarnym pieprzem. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Rozlej zupę do małych miseczek i posyp tartym chrzanem.Źródło: Kurier TV