Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z mięsem"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85317
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2609
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4123
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7167
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85317
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2609
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4123
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7167
Składniki
Brukselkę umyj, oczyść, osusz i oderwij brzydkie liście. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Włoszczyznę z porem oczyść i potnij na kawałki.
Do garnka wlej bulion. Wrzuć wędzone mięso i gotuj do momentu, aż zacznie wrzeć. Następnie dołóż ziemniaki, marchewkę i seler. Całość gotuj około 15 minut.
Gdy warzywa będą dość miękkie, wyjmij mięso. Wtedy dorzuć do zupy brukselkę i pietruszkę.
Mięso pokrój na kawałki. Razem z porem włóż je do zupy i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą oraz czarnym pieprzem. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Rozlej zupę do małych miseczek i posyp tartym chrzanem.Źródło: Kurier TV