Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 2107

Idealna opcja przed ciężkimi świątecznymi daniami
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Seler, pietruszkę obrać, marchew obrać i pokroić w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy.

    Po 10 minutach dodajemy ziemniaki.

  2. Kalafior dzielimy na różyczki i dobrze płuczemy pod wodą. Dodajemy do garnka i gotujemy do miękkości.

    Gdy zupa będzie gotowa dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

galica13 16 kwietnia 2014 Dzisiaj gotowałam , jednak ja dodaję trochę sosu sojowego jasnego i kminek mielony Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń