Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa wielu polaków w lekkim wydaniu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7480
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7480
Składniki
Oliwę rozgrzej w garnku. Cebule drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzany tłuszczu. Dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Krótko przesmaż. Zalej 2 litrami wody. Dodaj ziele i liście laurowe. Ziemniaki i marchew obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do wywaru. Gotuj przez ok. 10 minut. Wrzuć podzielonego na różyczki kalafior. Gotuj do czasu aż kalafior zmięknie. Zabiel mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.