Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa zupa idealnana jesienny obiad.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Składniki
Skrzydełka z kurczaka myjemy dokładnie i wrzucamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy 20 min. Po tym czasie zbieramy powstałe burzyny. Dodajemy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, czosnek oraz marchew, pietruszkę, selera i pora. Całość gotujemy 20 minut.
Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i dokładnie myjemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wyjmujemy z zupy warzywa oraz skrzydełka. Dodajemy ziemniaki oraz kalafiora i pokrojoną w talarki marchewkę oraz w kostkę jedną pietruszkę. Gotujemy ok 25 minut do miękkości ziemniaków oraz kalafiora. Na koniec dodajemy serek topiony, doprawiamy solą oraz śmietaną. Zupę podajemy z wkrojonym koperkiem.