Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa zupa idealnana jesienny obiad.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1683
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4058
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 101
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1683
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4058
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 101
Składniki
Skrzydełka z kurczaka myjemy dokładnie i wrzucamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy 20 min. Po tym czasie zbieramy powstałe burzyny. Dodajemy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, czosnek oraz marchew, pietruszkę, selera i pora. Całość gotujemy 20 minut.
Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i dokładnie myjemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wyjmujemy z zupy warzywa oraz skrzydełka. Dodajemy ziemniaki oraz kalafiora i pokrojoną w talarki marchewkę oraz w kostkę jedną pietruszkę. Gotujemy ok 25 minut do miękkości ziemniaków oraz kalafiora. Na koniec dodajemy serek topiony, doprawiamy solą oraz śmietaną. Zupę podajemy z wkrojonym koperkiem.