Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa zupa idealnana jesienny obiad.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 810
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1933
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 810
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1933
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Składniki
Skrzydełka z kurczaka myjemy dokładnie i wrzucamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy 20 min. Po tym czasie zbieramy powstałe burzyny. Dodajemy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, czosnek oraz marchew, pietruszkę, selera i pora. Całość gotujemy 20 minut.
Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i dokładnie myjemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wyjmujemy z zupy warzywa oraz skrzydełka. Dodajemy ziemniaki oraz kalafiora i pokrojoną w talarki marchewkę oraz w kostkę jedną pietruszkę. Gotujemy ok 25 minut do miękkości ziemniaków oraz kalafiora. Na koniec dodajemy serek topiony, doprawiamy solą oraz śmietaną. Zupę podajemy z wkrojonym koperkiem.