Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa zupa idealnana jesienny obiad.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15517
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 334
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2813
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15517
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 334
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2813
Składniki
Skrzydełka z kurczaka myjemy dokładnie i wrzucamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy 20 min. Po tym czasie zbieramy powstałe burzyny. Dodajemy liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, czosnek oraz marchew, pietruszkę, selera i pora. Całość gotujemy 20 minut.
Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i dokładnie myjemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wyjmujemy z zupy warzywa oraz skrzydełka. Dodajemy ziemniaki oraz kalafiora i pokrojoną w talarki marchewkę oraz w kostkę jedną pietruszkę. Gotujemy ok 25 minut do miękkości ziemniaków oraz kalafiora. Na koniec dodajemy serek topiony, doprawiamy solą oraz śmietaną. Zupę podajemy z wkrojonym koperkiem.