Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy to prawdziwa moc witamin i wartości odżywczych. Dostarczają nam mnóstwo energii, są sycące pożywne oraz niezastąpione w zdrowej diecie. Uwielbiam zupę kalafiorową, ponieważ przenosi mnie w cudowne smaki dzieciństwa i przypomina kuchnię mojej Babci. Zupa jest pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 349
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 75
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 48
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 349
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 75
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 48
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę, a kalafior dzielimy na różyczki. Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy marchewkę oraz pietruszkę i smażymy przez 2 minuty. Następnie dodajemy ziemniaki i podsmażamy je około 4 minut. Po tym czasie dodajemy różyczki kalafiora i jeszcze chwilę wszystko razem smażymy.
Do gotującego się bulionu dodajemy listek laurowy, ziele angielskie oraz podsmażone na maśle warzywa i gotujemy przez około 20 minut (do momentu aż warzywa będą miękkie). Pod koniec dodajemy posiekany drobno koperek. Zupę ściągamy z ognia, śmietanę hartujemy odrobiną bulionu i mieszając, dolewamy ją powoli do garnka. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy samodzielnie lub z dodatkiem ulubionego pieczywa. Życzę smacznego! :)