Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy to prawdziwa moc witamin i wartości odżywczych. Dostarczają nam mnóstwo energii, są sycące pożywne oraz niezastąpione w zdrowej diecie. Uwielbiam zupę kalafiorową, ponieważ przenosi mnie w cudowne smaki dzieciństwa i przypomina kuchnię mojej Babci. Zupa jest pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 68
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5458
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2547
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 68
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5458
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2547
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę, a kalafior dzielimy na różyczki. Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy marchewkę oraz pietruszkę i smażymy przez 2 minuty. Następnie dodajemy ziemniaki i podsmażamy je około 4 minut. Po tym czasie dodajemy różyczki kalafiora i jeszcze chwilę wszystko razem smażymy.
Do gotującego się bulionu dodajemy listek laurowy, ziele angielskie oraz podsmażone na maśle warzywa i gotujemy przez około 20 minut (do momentu aż warzywa będą miękkie). Pod koniec dodajemy posiekany drobno koperek. Zupę ściągamy z ognia, śmietanę hartujemy odrobiną bulionu i mieszając, dolewamy ją powoli do garnka. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy samodzielnie lub z dodatkiem ulubionego pieczywa. Życzę smacznego! :)