Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśność żurku łagodzona jest delikatnym smakiem kalafiora.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 186
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 371
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3196
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 186
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 371
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3196
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę siekamy. Czosnek kroimy na plasterki. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, szklimy, dodajemy ziemniaki i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy czosnek, smażymy jeszcze 1 min, całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 min. Do zupy wkładamy różyczki, gotujemy następne 15. Na koniec dodajemy żurek, mieszamy, gotujemy 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę przelewamy na talerze, posypujemy posiekaną natką pietruszki.