Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to zwykle bywa, zupy smaczne i zdrowe są. Tym razem zachciało się kalafiorowej, która wybornie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Delikatny smak zupy i połączenie pożywnego makaronu okazało się strzałem w dziesiątkę.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Jarzyny kroimy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), lekko solimy i gotujemy 15 min na wolnym ogniu. Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy, gotujemy 10 min. Do całości dodajemy makaron, gotujemy do jego miękkości, co jakiś czas mieszając. Następnie dolewamy mleko, lekko podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.