Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to zwykle bywa, zupy smaczne i zdrowe są. Tym razem zachciało się kalafiorowej, która wybornie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Delikatny smak zupy i połączenie pożywnego makaronu okazało się strzałem w dziesiątkę.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2148
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7111
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2148
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7111
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1159
Składniki
Jarzyny kroimy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), lekko solimy i gotujemy 15 min na wolnym ogniu. Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy, gotujemy 10 min. Do całości dodajemy makaron, gotujemy do jego miękkości, co jakiś czas mieszając. Następnie dolewamy mleko, lekko podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.