Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka, smaczna, rozgrzewająca zupa z dodatkiem oregano
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 90
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2679
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2031
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 90
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2679
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2031
Składniki
Pory pokroić w cienkie półplastry i smażyć na odrobinie oleju ok. 5 minut do miękkości. Dodać kalafiora podzielonego na małe różyczki, wsypać oregano i smażyć, mieszając, ok. 2 minut. Całość przełożyć do garnka z wywarem warzywnym i gotować ok. 20 min. do miękkości kalafiora. Zmiksować blenderem na jednolitą masę. Dodać śmietanę i podgrzać, mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionym makaronem lub grzankami. Dodatkowo posypałam koperkiem. Smacznego :-)