Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka, smaczna, rozgrzewająca zupa z dodatkiem oregano
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6103
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6103
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4724
Składniki
Pory pokroić w cienkie półplastry i smażyć na odrobinie oleju ok. 5 minut do miękkości. Dodać kalafiora podzielonego na małe różyczki, wsypać oregano i smażyć, mieszając, ok. 2 minut. Całość przełożyć do garnka z wywarem warzywnym i gotować ok. 20 min. do miękkości kalafiora. Zmiksować blenderem na jednolitą masę. Dodać śmietanę i podgrzać, mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionym makaronem lub grzankami. Dodatkowo posypałam koperkiem. Smacznego :-)