Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowo pieczarkowa

Zupa kalafiorowo pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 212

Zupa zabielana śmietaną z większą ilością kalafiora niż pieczarek. Pomimo tego w zupie dominuje smak pieczarek. Nietypowe może połączenie, ale dobre. Zupa jest delikatna w smaku a natka z pietruszki i koperek dodają podkreślają smak zupy.

Składniki

  • marchewka
  • pietruszka
  • 600 g kalafiora
  • 250 g pieczarek
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • ¾ szklanki śmietany
  • natka z pietruszki
  • koperek
  • około 2 litry bulionu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa kalafiorowo pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce, pietruszkę obrać i przeciąć na pół. Na bulionie gotować marchewkę i pietruszkę. Pieczarki cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać do zupy. Kalafior podzielić na drobne różyczki i dodać do zupy. Gotować aż warzywa zrobią się miękkie, doprawić solą i pieprzem do smaku.

  2. Na koniec wlać śmietanę i posypać koperkiem i natką z pietruszki. Zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń