Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa zabielana śmietaną z większą ilością kalafiora niż pieczarek. Pomimo tego w zupie dominuje smak pieczarek. Nietypowe może połączenie, ale dobre. Zupa jest delikatna w smaku a natka z pietruszki i koperek dodają podkreślają smak zupy.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 140
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 140
Składniki
Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce, pietruszkę obrać i przeciąć na pół. Na bulionie gotować marchewkę i pietruszkę. Pieczarki cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać do zupy. Kalafior podzielić na drobne różyczki i dodać do zupy. Gotować aż warzywa zrobią się miękkie, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na koniec wlać śmietanę i posypać koperkiem i natką z pietruszki. Zagotować.