Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa zabielana śmietaną z większą ilością kalafiora niż pieczarek. Pomimo tego w zupie dominuje smak pieczarek. Nietypowe może połączenie, ale dobre. Zupa jest delikatna w smaku a natka z pietruszki i koperek dodają podkreślają smak zupy.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11632
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8101
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155128
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1122
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11632
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8101
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155128
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1122
Składniki
Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce, pietruszkę obrać i przeciąć na pół. Na bulionie gotować marchewkę i pietruszkę. Pieczarki cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać do zupy. Kalafior podzielić na drobne różyczki i dodać do zupy. Gotować aż warzywa zrobią się miękkie, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na koniec wlać śmietanę i posypać koperkiem i natką z pietruszki. Zagotować.