Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa zabielana śmietaną z większą ilością kalafiora niż pieczarek. Pomimo tego w zupie dominuje smak pieczarek. Nietypowe może połączenie, ale dobre. Zupa jest delikatna w smaku a natka z pietruszki i koperek dodają podkreślają smak zupy.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 126
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6920
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 513
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 126
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6920
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 513
Składniki
Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce, pietruszkę obrać i przeciąć na pół. Na bulionie gotować marchewkę i pietruszkę. Pieczarki cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać do zupy. Kalafior podzielić na drobne różyczki i dodać do zupy. Gotować aż warzywa zrobią się miękkie, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na koniec wlać śmietanę i posypać koperkiem i natką z pietruszki. Zagotować.