Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa zabielana śmietaną z większą ilością kalafiora niż pieczarek. Pomimo tego w zupie dominuje smak pieczarek. Nietypowe może połączenie, ale dobre. Zupa jest delikatna w smaku a natka z pietruszki i koperek dodają podkreślają smak zupy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1186
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13254
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1186
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13254
Składniki
Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce, pietruszkę obrać i przeciąć na pół. Na bulionie gotować marchewkę i pietruszkę. Pieczarki cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać do zupy. Kalafior podzielić na drobne różyczki i dodać do zupy. Gotować aż warzywa zrobią się miękkie, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na koniec wlać śmietanę i posypać koperkiem i natką z pietruszki. Zagotować.