Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa na niedzielny obiad.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47722
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165586
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 383
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47722
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165586
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 383
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę opłukać i ugotować wywar, po czym odcedzić. Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę, udusić lekko na tłuszczu, zalać wywarem i gotować .Ziemniaki obrać, pokroić, wrzucić do zupy i wszystko ugotować do miękkości. Przyprawić do smaku i zmiksować. Śmietankę rozprowadzić odrobiną gorącej zupy, wlać do garnka i posypać świeżym posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami.