Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa na niedzielny obiad.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1957
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1199
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2309
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1957
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1199
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2309
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę opłukać i ugotować wywar, po czym odcedzić. Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę, udusić lekko na tłuszczu, zalać wywarem i gotować .Ziemniaki obrać, pokroić, wrzucić do zupy i wszystko ugotować do miękkości. Przyprawić do smaku i zmiksować. Śmietankę rozprowadzić odrobiną gorącej zupy, wlać do garnka i posypać świeżym posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami.